Γ. Κύρτσος: “Φαρσο-τραγωδία η κατάσταση στην Ελλάδα”

Ο Γιώργος Κύρτσος ξαναχτύπησε. «Σε 48 ώρες είχαμε 196 θανάτους από COVID-19. Οι 100 θάνατοι το 24ωρο “ρουτίνα”. Η αντιμετώπιση του κινδύνου θα γίνει,αναπόφευκτα,1η προτεραιότητα. Η χαλαρότητα,το κλείσιμο του ματιού σε κατηγορίες ψηφοφόρων,η ψευδαίσθηση οικονομικής κανονικότητας δεν αντέχουν τέτοιες απώλειες».

«Φαρσο-τραγωδία η κατάσταση στην Ελλάδα. Επιμένουμε στην κουτοπονηριά παρά τις καθημερινές εκατόμβες. Η Εκκλησία δεν δέχεται να ελέγξει εάν οι εκκλησιαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Το αφήνει σε αστυνομικούς που μπορεί να είναι ανεμβολίαστοι. Μικρά κόλπα την ώρα του μεγάλου κινδύνου».

«Από τον Σεπτέμβριο του 2020,οπότε εκδόθηκε το βιβλίο μου, “Στον Λαβύρινθο της πανδημίας”, εντατικοποίησα παρεμβάσεις υπέρ αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας. Εκτίμησα σωστά τον κίνδυνο. Ορισμένοι δυσαρεστήθηκαν,άλλοι με λασπώσανε. Δυστυχώς δεν σώσαμε όσους μπορούσαμε».

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά:

«Οι 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο δεν ήλθαν μόνοι τους. Προηγήθηκαν η επικίνδυνη χαλάρωση, οι ανεπαρκείς έως τυπικοί έλεγχοι, δοξολογίες, παρελάσεις, νυχτερινά κέντρα, ντέρμπι με οπαδούς. Ξεκινήσαμε κατά της πανδημίας δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, συνεχίζουμε υποτιμώντας την».