Γ. Σγουρός: “Ανύπαρκτη η Περιφέρεια Αττικής του κ. Πατούλη από το πάρτι αισχροκέρδειας της αγοράς”

Το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για την τιμές βασικών αγαθών στην Ελλάδα που εξακολουθούν να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη επιβεβαιώνει σχεδόν με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη για διενέργεια πραγματικών και ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά και αναδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο την ολοκληρωτική απουσία της Περιφέρειας Αττικής από αυτόν τον τομέα.

Έχοντας ξεχάσει στα συρτάρια την αρμοδιότητα διενέργειας αγορανομικών ελέγχων και ζώντας σε ένα διαφορετικό παράλληλο σύμπαν μακριά από την ελληνική πραγματικότητα του μέσου πολίτη και της μέσης οικογένειας, σε ένα σύμπαν που η έννοια της ακρίβειας είναι άγνωστη λέξη, ο κ. Πατούλης ασχολείται αποκλειστικά με φωτογραφίσεις, εκδηλώσεις και πανάκριβα shows στο Ζάππειο και αλλού για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του.

Όμως οι πολίτες θέλουν Περιφερειάρχη που να είναι κοντά στα προβλήματά τους, να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα και να μην νοιάζεται μόνο για τη νομή του δημοσίου χρήματος ή να τρέχει πίσω από κάμερες και φωτογράφους και να εμφανίζεται μόνο στα εύκολα για να μοιράζει φυλλάδια για τις μπλε τσούχτρες.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν οι καθημερινοί έλεγχοι των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά είχαν αναδείξει σειρά παραβάσεων και κακώς κείμενα της αγοράς (διαφορές τιμών από το ράφι στο ταμείο, διαφορές τιμών από το τελωνείο ή από το χωράφι στο ράφι, είσπραξη υπερτιμήματος κ.α.) που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών καταναλωτών.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «Για πολλές οικογένειες η καθημερινότητα τείνει να γίνει πολυτέλεια. Η ακρίβεια απειλεί ακόμη και αυτή την ίδια την υπόστασή τους. Το μηνιάτικο μέχρι τις 15-20 του μήνα σε πολλές περιπτώσεις εξανεμίζεται. Οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν εκτροχιαστεί και πιέζουν προς τα πάνω τις τιμές και στα καταστήματα εστίασης και παντού. Το χοιρινό έχει γίνει μοσχάρι και το μοσχάρι … χαβιάρι. Τα market pass δεν αποτελούν λύση -πόσο μάλλον μόνιμη – αλλά ομολογία αποτυχίας και αδυναμίας ελέγχου της αγοράς και προάσπισης του καταναλωτή.

Ο κ. Πατούλης αντί να τρέχει πίσω από τις εκδηλώσεις μην χάσει καμιά φωτογραφία οφείλει επιτέλους να ασκήσει χρηστά τις αρμοδιότητες της αιρετής περιφέρειας και να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε οι τιμές να πιεστούν προς τα κάτω και να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο πάρτι αισχροκέρδειας που πλήττει ευθέως τους συμπολίτες μας».