Η “Επόμενη Ελλάδα” ρωτά κι οι πολίτες απαντούν

“Θέλουμε Προεδρική Δημοκρατία, αλλά όχι μείωση συντάξεων”!

 

Θα ήμουν υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ναpamak2foroi-1 είναι και επικεφαλής της κυβέρνησης, δηλαδή όπως ο Πρωθυπουργός σήμερα, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει στις ΗΠΑ και στην Κύπρο, και να να εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Το λέει το 60% των ερωτηθέντων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας -σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό της “Επόμενης Ελλάδας” του κόμματος του Γιάννη Ραγκούση.

Ένα ποσοστό 77% θέλει η θητεία για τους βουλευτές να έχει χρονικά όρια π.χ. μέχρι τρεις θητείες, προτιμά τα ελληνικά προϊόντα και ένας στους δύο Έλληνες δεν θέλουν ξένες εταιρείες στην Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να μπει όριο στον εξωτερικό δανεισμό στο σύνταγμα και προτιμά να αυξηθούν οι φόροι στις επιχειρήσεις παρά να μειωθούν οι συντάξεις.

pamak4_0Μόνο 30% δέχεται να μειωθούν συντάξεις για να γίνουν νέες επιχειρήσεις, υποτροφίες για μεταπτυχιακά και νέες θέσεις εργασίας. Κι αν μια κυβέρνηση μειώσει τους φόρους κι αντιδράσουν οι δανειστές οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι πρέπει να επιμείνει κι οι άλλοι να βρει ένα …ισοδύναμο. Ένα 35% δέχεται αυξήσεις στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, δικαστικών, πανεπιστημιακών, αλλά ένα 58% δεν το συζητά.

pamak2foroiΗ μέτρηση έγινε 5-7 Οκτωβρίου, υπό την επιστημονική διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη, σε δείγμα 1.080 ατόμων. Η Επόμενη Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέλη της, την παρήγγειλε προκειμένου να διερευνήσει τα θέματα που αποτέλεσαν τις «βασικές πτυχές του σχεδίου εθνικής ανάταξης” που παρουσίασε τον Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/report_parta_thesmikesallages_oikonomiko_klima_111016.pdf