Κώστας Λαλιώτης: «Ποτέ δεν επιδίωξα ρόλους στα παρασκήνια”

Eπιστολή στο Ανοιχτό Παράθυρο

Μυθεύματα χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαλιώτης όσα γράφτηκαν για την ανάμειξή του με τις λίστες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και το “κόψιμο” του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. «Τα διάφορα ευφάνταστα σενάρια, τα προκατασκευασμένα μυθεύματα και τα παραπολιτικά σχόλια για δήθεν παρεμβάσεις μου στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την κατάταξη των Βουλευτικών εδρών δεν με αφορούν και σε κάθε περίπτωση με αφήνουν παγερά αδιάφορο» γράφει σε επιστολή του στα «Παραπολιτικά», ενώ απαντά σε όσα γράψαμε στο «Ανοιχτό Παράθυρο» σε δημοσίευμα με τίτλο «Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Το σκληρό τέλος μιας βεντέτας».(Τo άρθρο εδώ).

“Αναμφίβολα όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά (ανεξάρτητα από την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Αχαϊας) θα διατηρούσε την Βουλευτική έδρα τής Β΄ Αθηνών, γιατί θεωρούσε χρέος της να τιμήσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες που την είχαν τιμήσει στην πρώτη θέση με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές του Ιανουαρίου” γράφει. “Κατά συνέπεια αδιαμφισβήτητα και εκ των προτέρων, όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά είτε εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ είτε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι δεν υπήρξε ποτέ και σε καμμία περίπτωση άλλη σκέψη για άλλη επιλογή.   Είναι γνωστό ότι μετά την παραίτησή μου το 2003 από όλα τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και από όλα τα αξιώματα (Βουλευτής, Υπουργός, Μέλος της Κ.Ε. και Εκτελεστικού Γραφείου κ.α.), έχω αποφύγει συνειδητά και απόλυτα, για λόγους αρχής, κάθε ενεργή συμμετοχή και κάθε εμπλοκή στις διεργασίες και τις αποφάσεις για τα εσωτερικά ζητήματα του Κινήματος και της Παράταξης”.

“Σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (κυρίως προεκλογικές) με σεβασμό στα συλλογικά όργανα του Κινήματος, η όποια συμμετοχή μου και θετική συμβολή μου εξαντλείται σε ορισμένες αναλύσεις και προτάσεις, οι οποίες συνδέονται αποκλειστικά και μόνον με τη στρατηγική, τον πολιτικό σχεδιασμό και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης. Κατά συνέπεια, με δεδομένη και αναμφισβήτητη την απόστασή μου από τα εσωκομματικά πολιτικά δρώμενα, εδώ και 13 χρόνια δεν επιδίωξα ποτέ και δεν διεκδίκησα ποτέ είτε αξιώματα στα θεσμικά όργανα είτε «ειδικούς ρόλους» σε διάφορα «μυστικά συμβούλια» και «παρασκήνια».

Η επιστολή στο ΑΠ- και τον Γιώργο Λακόπουλο- έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Γιώργο, διάβασα με προσοχή (όπως πάντα όλα τα άρθρα σου) στο www.anoixtoparathyro.gr το άρθρο σου με τίτλο «Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Το σκληρό τέλος μιας βεντέτας». Ορισμένες από τις αναφορές σου στο πρόσωπό μου δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Σου στέλνω την απάντησή μου, σχετικά με το θέμα της κατάταξης των Βουλευτών της Β΄ Αθηνών, την οποία για λόγους ουσιαστικούς και δεοντολογικούς έχω στείλει στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Πιστεύω ότι με την απάντησή μου αποκαθιστώ την αλήθεια. Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις με τη δική μου περιγραφή γιατί στηρίζεται σε στοιχεία και γεγονότα»

Η επιστολή στα «Παραπολιτικά» -προς τον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη- διευθυντή- είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητέ Γιάννη,

1.Στην εβδομαδιαία Εφημερίδα σας «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 26-9-2015, στο εξώφυλλο του ένθετου «Secret» σε έναν από τους τίτλους του αναφέρει «Ο Λαλιώτης εκδικείται τον Χρυσοχοϊδη» και το ειδικό δημοσίευμα αναφέρει «…του τη «φύλαγε» – εξοργισμένος ο Μ.Χρυσοχοϊδης για το «κόψιμό» του λόγω Λαλιώτη».

Σας πληροφορώ ότι οι αναφορές στο όνομά μου τόσο στους τίτλους όσο και στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν έχουν ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Τα διάφορα ευφάνταστα σενάρια, τα προκατασκευασμένα μυθεύματα και τα παραπολιτικά σχόλια για δήθεν παρεμβάσεις μου στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την κατάταξη των Βουλευτικών εδρών δεν με αφορούν και σε κάθε περίπτωση με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Αντιθέτως τέτοια σενάρια μπορεί να αποτελούν προπέτασμα καπνού είτε για να κρύψουν άλλες σκοπιμότητες είτε για να αποτελέσουν άλλοθι για άλλες καταστάσεις.

2.Ενδεικτικά σας αναφέρω τα εξής δεδομένα και γεγονότα:

(α.)    Είναι απορίας άξιο για λόγους παραπολιτικής σκοπιμότητας πώς αντιστρέφεται και πώς προσωποποιείται μετεκλογικά μια δημόσια και αναμφισβήτητη (προεκλογικά) αλήθεια για την κατάταξη των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη λίστα της Β΄ Αθηνών.

Αναμφίβολα όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά (ανεξάρτητα από την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Αχαϊας) θα διατηρούσε την Βουλευτική έδρα τής Β΄ Αθηνών, γιατί θεωρούσε χρέος της να τιμήσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες που την είχαν τιμήσει στην πρώτη θέση με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Κατά συνέπεια αδιαμφισβήτητα και εκ των προτέρων, όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά είτε εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ είτε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι δεν υπήρξε ποτέ και σε καμμία περίπτωση άλλη σκέψη για άλλη επιλογή.

 (β.)     Είναι γνωστό ότι μετά την παραίτησή μου το 2003 από όλα τα θεσμικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και από όλα τα αξιώματα (Βουλευτής, Υπουργός, Μέλος της Κ.Ε. και Εκτελεστικού Γραφείου κ.α.), έχω αποφύγει συνειδητά και απόλυτα, για λόγους αρχής, κάθε ενεργή συμμετοχή και κάθε εμπλοκή στις διεργασίες και τις αποφάσεις για τα εσωτερικά ζητήματα του Κινήματος και της Παράταξης.

Σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (κυρίως προεκλογικές) με σεβασμό στα συλλογικά όργανα του Κινήματος, η όποια συμμετοχή μου και θετική συμβολή μου εξαντλείται σε ορισμένες αναλύσεις και προτάσεις, οι οποίες συνδέονται αποκλειστικά και μόνον με τη στρατηγική, τον πολιτικό σχεδιασμό και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης.

Κατά συνέπεια, με δεδομένη και αναμφισβήτητη την απόστασή μου από τα εσωκομματικά πολιτικά δρώμενα, εδώ και 13 χρόνια δεν επιδίωξα ποτέ και δεν διεκδίκησα ποτέ είτε αξιώματα στα θεσμικά όργανα είτε «ειδικούς ρόλους» σε διάφορα «μυστικά συμβούλια» και «παρασκήνια».

Με τη διαφανή πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου έχω αποδείξει με αξιοπιστία, ότι οι αποφάσεις μου να είμαι μακριά από αυτές τις καταστάσεις ήταν και είναι οριστικές και αμετάκλητες.

3. Μετά τις  παραπάνω καταγραφές γεγονότων προκύπτει με σαφέστατο και απόλυτο τρόπο η αλήθεια. Για τις Βουλευτικές έδρες της Β΄ Αθηνών δεν υπήρξαν ποτέ σκοπιμότητες και «παρασκήνια». Επίσης δεν υπήρξε καμμία διάθεση «εκδίκησης» από κανέναν για κανέναν.

Οι διαδικασίες, οι επιλογές και οι αποφάσεις ήταν διαφανέστατες, συγκεκριμένες και γνωστές σε όλους εκ των προτέρων.

Φιλικά, 

Κώστας Λαλιώτης