Π. Πολάκης: O καλύτερος φίλος του Μητσοτάκη. Αν δε τον διώξει, ούτε τώρα, ο Τσίπρας κακό του κεφαλιού του

Του Γ. Λακόπουλου

Το στόμα του Παύλου Πολάκη είναι απύλωτο. Το ανοίγει δεν ξέρει τι λέει -και γράφει στο Διαδίκτυο. Σαν να μην έχει άλλη δουλειά να κάνει.

Για να μην τον αδικούμε στα περισσότερα έχει δίκιο. Αλλά δεν είναι τρόπος αυτός να τα λέει. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και ανάγκη. Υπουργός είναι όχι σχολιαστής. Αν θέλει να σχολιάζει με τον τρόπο του, δεν έχει παρά να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Κανείς δεν θα του ζητήσει το λόγο.

Ο Πολάκης ξεπερνάει όλο και περισσότερα το όρια της κοσμιότητας που χαρακτηρίζουν του ανθρώπους της Αριστεράς. Μετά την απομάκρυνση Καμμένου είναι το τελευταίο μελανό σημείο δημόσιας παρουσίας από την κυβερνητική πλευρά.

Συχνά οι άνθρωποι στους οποίους επιτίθεται είναι άξιοι σκληρής κριτικής. Αλλά, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η φραστική επίθεση χωρίς φραγμούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεπερνάει τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, που έβριζε τους πάντες για λογαριασμό του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου για λογαριασμό τη Σημίτη. Και καταλήγει σαν τον Κουτσόγιωργα που θεωρούσε δικαίωση ότι του φώναζαν στο δρόμο ‘Πέστα, Μένιο”.

Στην πολιτική σύγκρουση υπάρχουν όρια, αλλιώς παύει να είναι πολιτική και γίνεται ζούγκλα. Ο Πολάκης δεν έχει όρια. Και η τελευταία ανάρτησή του τον καθιστά ιδιαίτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση. Όσοι δεν ανακατεύονται ας το διαβάσουν-αν αντέξουν ως το τέλος:

«Καλά ρε Μητσοτακη και σεις όλοι του επικοινωνιακού επιτελείου της “Ομαδας Αλητείας ” , ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ;;;;;
Τόσα ψέματα πια ,τόση είναι η ανάγκη σου για “αναγνώριση “από τον καλλιτεχνικό κομό που φτιάχνετε τέτοιες τερατωδώς ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ;;;;; Τέτοια λύσσα για ΕΞΟΥΣΙΑ;

ΤΟΣΟ πολύ πεινάσατε 4 χρονια εκτος κυβέρνησης;;;
Πάρο χαμπάρι όργανο της διαπλοκής και μετριότητα που το παίζεις “άριστος»: ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ουτε Εσύ ,ουτε το σόι σου ,ουτε οι ακροδεξιοί που σε στηρίζουν ,ουτε τα λογία που περιμένουν να ορμήσουν στα 40 δια που μαζέψαμε για να αλλάξουμε τη χώρα ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ!!!!!»

Προσέξτε. Αυτός είναι πολιτικός λόγος, υποτίθεται. Και αυτός που τον χρησιμοποιεί δεν είναι κάποιος οργισμένος που έτσι έμαθε και έτσι μιλάει -και του αρέσει κιόλας. Είναι υπουργός. Αυτός στον οποίο απευθύνεται,έτσι όπως απευθύνεται, είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολιτικός του αντίπαλος και ίσως επόμενος πρωθυπουργός.

Ο Πολάκης δικαιούνται να επικρίνει, να κατηγορεί, ακόμη και να βρίζει τον Μητσοτάκη. Αλλά όχι ως υπουργός. Υπάρχουν κώδικες. Ένα μίνιμουμ πολιτικού πολιτισμού. Υπάρχει η παιδαγωγική πλευρά της πολιτικής, που επιβάλλει την ευπρέπεια και το δημόσιο ήθος.

Ο πρώτος που τα εκπροσωπεί αυτά είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος του είναι υποδειγματικός και η δημόσια παρουσία του κοσμεί τον κοινοβουλευτισμό….

Δεν ξέρουμε αν αυτό το κείμενο του Πολάκη για τον Μητσοτάκη έφτασε στα χέρια του Πρωθυπουργού- που φέρεται να έχει ήδη επισείσει την προσοχή του υπουργού του για τις εκφράσεις του. Πάντως πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει: ο Πολάκης δουλεύει εναντίον του. Δίνει επιχειρήματα στους αντιπάλους του. Νομιμοποιεί Πάγκαλους, Λοβέρδους και Μπογδάνους -και τους πάσης φύσεως οχετούς στα μίντια.

Πρωτίστως απομακρύνει τους σώφρονες και σοβαρούς ανθρώπους που θεωρούν αδιανόητο να πέσει η πολιτική αντιπαράθεσή στο επίπεδο του κουτσαβακισμού και του πεζοδρομίου.

Αν η παρουσία Καμμένου στην κυβέρνηση Τσίπρα είχε μια εξήγηση, η παραμονή του Πολάκη μετά από αυτή την ανάρτηση είναι αδιανόητη. Έτσι θα κάνει πολιτική η Αριστερά;Άραγε είναι υπερήφανος ο Αλέξης Τσίπρας για τον υπουργό του; Έτσι θέλει να γίνει η προεκλογική αναμέτρηση; Με τέτοιες εκατέρωθεν εκφράσεις; Αν δεν απομακρύνει τον Πολάκη, δίνει δικαίωμα σε κάθε υβριστή που βρίσκεται στην υπηρεσία της ΝΔ να στρέφεται εναντίον του με το ίδιο λεξιλόγιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός είναι ο καλύτερος φίλος του Μητσοτάκη από αυτή την άποψη.Αυτός που θα χάσει στο τέλος θα είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, καθώς ακριβώς αυτό θέλουν οι αντίπαλοί του: άλλοθι για να εξαπολύσουν εναντίον του τους ελεεινούς που βρίσκονται στην υπηρεσία τους- και είναι πολλοί. Ο Πολάκης τους το δίνει. Στοιχειώδες Γουότσον…