Τα μισόλογα του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν δεν δίνει καθαρές απαντήσεις

Ως αρχηγός κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να λέει καθαρές κουβέντες και όχι μισόλογα και κυρίως να απαντάει, όχι να επιτίθεται.

Ανάμεσα σε όσα είπε στην εκπομπή «Κόντρα 24» της Αναστασίας Γιάμαλη – στο Kontra Channel – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης υπήρχε και μια επιθετική αναφορά στην αφεντιά μου. Με μισόλογα και ατέλειωτες φράσεις, που δεν έβγαζαν νόημα- αλλά με τάση να μου προσάψει …«προβοκατόρικες» διαθέσεις.

Επικαλέστηκε ότι του καταλογίζω πως «δεν έχει κάνει μηνύσεις για τις υποκλοπές», ενώ όπως είπε, έχει κάνει «μηνυτήριες αναφορές» και άλλα συναφή.

Προφανώς έχει τους λόγους του να τα μπερδεύει. Ποτέ όμως δεν έγραψα ότι «δεν έχει κάνει μηνύσεις», γενικά και αόριστα.

Αυτό που έγραψα- κατ΄ επανάληψη και το επαναφέρω- είναι ότι δεν έχει καταθέσει μηνύσεις συγκεκριμένα, κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέων και του, αρμοδίου για την εποπτεία της υπηρεσίας από τη κυβέρνηση, Γρ. Δημητριάδη.

Μηνύσεις προσωπικά και προσδιορισμένα -ως επισήμως κατονομασθέντων για την παρακολούθησή του. Ώστε να ξεκινήσει αναγκαστικά η εξέτασή τους από τη Δικαιοσύνη, όπως ισχύει πάντα όταν μηνύεται κάποιος…

Οι «μηνυτήριες αναφορές» για «όλα τα πρόσωπα», όπως λέει, οι «παραστάσεις στον Άρειο Πάγο» και οι αναφορές στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι άλλη υπόθεση. Καλώς έγιναν αλλά ενώ βλέπει τον λύκο, ψάχνει για τον «τορό»…

Με αυτές τις ενέργειες ζήτησε έρευνα. Αλλά για ποιο πράγμα; Εχει ομολογηθεί από τον αρχηγό της ΕΥΠ και από τον Πρωθυπουργό, ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση «που δεν έπρεπε να γίνει» – αντί του αρχικού «νομίμως» που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση.

Γνώριζε την πράξη, τους δράστες και το αδίκημα. Γιατί, ως θύμα, δεν τους έστειλε στον εισαγγελέα;

Με άλλα λόγια: το ερώτημα είναι αν υπάρχει μήνυσή του κατά των Δημητριάδη και Κοντολέων. Αν υπάρχει, ας τη δώσει στη δημοσιότητα. Γιατί δεν τη δίνει έστω και τώρα; Γιατί δεν έχουν κληθεί από τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές;

Μαζί μ αυτό προκύπτουν και άλλα ερωτήματα:

-Στο debate του περασμένου Μαΐου, όταν ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και δήλωσε ότι «δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο», γιατί δεν του ζήτησε – ενώπιος ενωπίω- να δηλώσει ότι δεν τον παρακολουθούσαν και για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από όσους επιτρέπουν στην ΕΥΠ να κάνει «επισυνδέσεις»; Ο πολιτικός της προϊστάμενος ήταν….

-Γιατί δεν του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πού βρίσκεται το υλικό της παρακολούθησης που έγινε επί τρεις ολόκληρους; Υπήρξε υλικό – ως δημόσιο έγγραφο-, δεν υπήρξε; Σε ποιων τα χέρια έφτασε;

Επιπροσθέτως δεν αρκεί απλώς να «στεναχωριέται», επειδή καθυστερεί η Δικαιοσύνη την έρευνα που άρχισε, υπό τον αρχιεισαγγελέα Ντογιάκο και συνεχίζει η διάδοχός του.

Εχει τον τρόπο και τα μέσα να ζητήσει έλεγχο και λόγους να χαλάσει τον κόσμο για την καθυστέρηση. Η Κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει- και μπορεί- για να τη συγκαλύψει στη Βουλή. Το θέμα είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη. Γι αυτό δεν φαίνεται να επείγεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφθεί ότι η συγκάλυψη δεν βολεύει μόνο την κυβέρνηση. Ισως βολεύει με κάποιο τρόπο και τους επισυνδεθέντες. Όπως πχ ο στρατηγός Φλώρος και ο υπουργός Χατζηδάκης, που δείχνουν ευτυχείς. Ενώ ο δημοσιογράφος Θαν. Κουκάκης, δεν έχει αφήσει λίθον επί λίθου…

Οσο για το Predator – που νομίζει ότι «δεν θα γνώριζε κανείς στην Ελλάδα αν δεν το κατήγγειλε ο ίδιος» – ας σταματήσει να λέει ότι τον παρακολουθούσαν και με αυτό το λογισμικό.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν απάντησε στην κλήση» που θα ενεργοποιούσε την παρακολούθηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης αυτοπαρουσιάζεται ως ο σημαντικότερος από τους παρακολουθηθέντες- την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής και πήγαινε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Περισσότερο και από υπουργούς, στρατηγούς και δημοσιογράφους. Δικαίωμά του.

Ο ίδιος είπε ότι ο Μητσοτάκης «τον παρακολουθούσε για να τον εκβιάζει». Αυτό το καταλάβαμε. Αυτό που αιωρείται είναι το «αντικείμενο», το «θέμα», το πρόσχημα, η αφορμή, για την παρακολούθηση. Ούτε γι αυτό δείχνει σφοδρό ενδιαφέρον ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως δεν έσπευσε – για λόγους που εξήγησε τότε -να ενημερωθεί όταν ως υπουργός ο Γ. Γεραπετρίτης τον κάλεσε στην ΕΥΠ για να μάθει το λόγο της επισύνδεσής του.

Ετσι αν κάποια πράγματα μένουν στο σκοτάδι, από μια άποψη ευθύνεται και ο ίδιος, όπως και αν το δικαιολογεί.

Ως αρχηγός κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να λέει καθαρές κουβέντες και όχι μισόλογα και κυρίως να απαντάει, όχι να επιτίθεται.

Γ.Λ.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR