Το ερώτημα είναι ένα: To be or Not to be?

ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;

Ρόδα και μήλα από τον Φρεντ

 

 ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΕΘΕΙ   ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;
ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΕΘΕΙ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:
ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Ή ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ;

  O Aλέξης πετά την μπάλα στο λαό. * Δημοψήφισμα. Προσπαθώ να θυμηθώ τι μου θυμίζει αυτή η λέξη!  *  Yπάρχει τρόπος να βγεις από ένα αδιέξοδο. Κάνεις πίσω και μπαίνεις σε ένα άλλο αδιέξοδο. *  Όταν το προτείνουν ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ το δημοψήφισμα είναι «τυχοδιωκτική πολιτική» και η χρεοκοπία θα έρθει πριν από αυτό.  Όταν το προτείνει ο Αλέξης είναι και εθνικά υπερήφανη και αριστερή πολιτική.

 Ψυχή βαθειά! Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με τον Μάνο Κατράκη να του λέει η μάνα του: ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ!Το είπε ο Γκαλμπρέιθ: «Ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός είναι το αντίθετο». * Αυτό το ότι είμαστε μόνοι σε ένα κόσμο “κακών” ή “εμείς θα σώσουμε την Ευρώπη” -και θα τις γνωρίσουμε τον Διαφωτισμό (που εμείς δεν γνωρίσαμε ποτέ!), ας το κοιτάξουμε λίγο.

H κατάσταση ελέγχεται. Καλού – κακού αγοράστε και κανένα χαρτί υγείας.  * Aυτό που ο ΓΑΠ είναι κατά του δημοψηφίσματος με υπερβαίνει. *  Αν δεν βλέπεις τις ουρές καλώς. Άμα ακούς και φωνές υπάρχει πρόβλημα. * Που κολλάει τώρα το “Ενα- ένα- τέσσερα!” (το άρθρο 114, που όμως τώρα είναι το 120)  στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντούτσε της ελληνικής Βουλής * ΧΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!  Δηλαδή άλλα αντ΄άλλων! * Ή πως θα έλεγε ο σοφός, πλην πάντα ευκολοπίσευτος και πάντα προδομένος λαός: “ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.

“Ουστ” είπε η Ραχήλ Μακρή στους βουλευτές της “Νέας ραχηκλ δεν ξεχνώΔημοκρατίας’ που αποχωρούσαν. “Σε παρακαλώ, εδώ είναι ΣΥΡΙΖΑ” την μάζεψε η Σία Aναγνωστοπούλου. Έτσι μπράβο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΕΝΗΣ.

 Κυριακή πρωί. Λογικά ο Τράγκας θάχει πέσει στα χέρια των SS, o Kαμμένος θάχει φύγει για τα σύνορα με την Αλβανία -κάπου είναι και το Κούγκι. Ας μαζέψει κάποιος αυτή την τρελή στη Βουλή, πριν κηρύξει γενική επιστράτευση. Και προμηθευτείτε κάνα μακαρόνι, κάνα χαρτί υγείας. Να είστε προνοητικά. Φερθείτε ηρωϊκά. Μην είμαστε χεσμένοι ήρωες.

Καλά τα ανάποδα “ψαλλιδάκια” -μιλάω ως παλιός “‘άσσος των γηπέδων-, αλλά μπορεί η μπάλα να πάει στην εξέδρα. Ή να σου φύγει και κανένα α ρ ι σ τ ε ρ ό πόδι. *  Και με το ευρώ και με την δραχμή, εμείς θα είμαστε ταπί. Δηλαδή  χωρίς δραχμή- ά- φ ρ α γ  κ ο ι.   * Δεν πιστεύω στους δημαγωγούς, ούτε στους δημοσιογράφους που θέλουν να κάνουν τον καταστροφή πρώτο θέμα. Bαδίζουμε με σταθερά βήματα στην απομείωση της εθνικής μαγκιάς και την αναδιάρθρωση του αριστερού μεγαλοιδεατισμού. Το καλοκαίρι – θα τα σβήσει όλα. Μην περιμένετε επανάσταση με τόση ζέστη.

Zούμε ιστορικές στιγμές.  Μόνο που οι “Δάσκαλοι του Γένους” είναι πρόσωπα όπως ο Μιχελογιαννάκης, ο Λεουτσάκος, ο Τράγκας, ο Καμμένος κι ο Νικολόπουλος. * Ψυχή βαθειά!!! *Ας ελπίσουμε ότι ραχηλ το δημοψήφισμα, ως απειλή, να αλλάξει τη στάση των δανειστών. Γιατί δεν είμαστε όλοι όσοι πιστεύουν πως η ζωή έχει μόνο διλήμματα όπως το “Ναι ή όχι”. * Υπάρχουν και το “ίσως ναι”, “ναι, μεν, αλλά”, “ίσως όχι”! Για να μην αναφερθώ στα “οπωσδήποτε”, “φυσικά ναι”, “το δίχως άλλο’ και το εκπληκτικό ελληνικό επίρρημα “Ανυπερθέτως!”.

Παιδιόθεν με τρομάζει η προσφώνηση ‘Ελληνίδες, Έλληνες!” * Δεν μιλάμε για έξοδο από το ευρώ. Αυτή η πόρτα είναι η είσοδος του Ψυχιατρείου. * Έκλαψα που ο Καμμένος αν μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν θα μπορεί να αναχαιτίζει τους Τούρκους στο Αιγαίο. * (Και οι άντρες κλαίνε αν τους πειράξεις τα παιχνίδια τους). Ψυχή βαθιά, λέμε. * Αυτός ο τύπος, που πετάγεται και πρέπει να σχολιάσει ό,τι δεν του αρέσει. Σαν τον ανώμαλο του πάρκου. Ο “αγανακτισμένος” χούλιγκαν του διαδικτύου. Ο νέος παρακρατικός.

Άντε. Θα περάσει κι αυτό! Να περάσουμε από την Ιστορία στην Καθημερινότητα. Που λέει και ο φίλος μου, ο Ρεπόρτερ Λάμδα. * Επί τω πιεστηρίω- το ποστοποιείο (πλέον): Κάναμε λάθος arkas 44λέει ο Στρός Καν. Χα, χά! * Έλα, ρε. Μη μου πείς! * Aς μην κινδυνολογούμε. Έγινε κανονικά η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. * ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ!

Υ. Γ. Αν η ερώτηση στο δημοψήφισμα είναι αν είμαι υπέρ της αύξησης στα μακαρόνια λέω -Με στεντόρεια κοιλιά: O X I. (Νίκο Φίλη, σταμάτα να τρως από το πιάτο μου!). * Συμπαράσταση στον Αρκά. ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ.

Υ. Γ. 2: Προσπαθώ να θυμηθώ αν πότε κάποιο εθνικό πρόβλημα λύθηκε με διαγγέλματα. * Και θυμάμαι το δημοψήφισμα Κονδύλη, όταν ήμουνα …νέος, που έφερε πίσω τον βασιλιά. Οι ψηφοφόροι ήταν πάνω από το αναμενόμενο 101,7 %! * To πρόβλημα με το δημοψήφισμα, πατριώτες, είναι ότι θέτει ερωτήματα, όταν αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι απαντήσεις. * Μην οδηγείτε μεθυσμένοι στο Facebook και χωρίς ζώνη ασφαλείας στην Ευρωζώνη.

Σας ασπάζομαι

  Ο φίλος σας, Φρεντ