Δρόμος χωρίς επιστροφή για τη Σακελλαροπούλου: “κρυφή υπουργός” και “παρέα” του Μητσοτάκη

Αν κάτι πρέπει να διακρίνει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας είναι οι ίσες αποστάσεις του από τις πολιτικές δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, γιατί αυτό επιβάλλει ο ρόλος του ρυθμιστή του πολιτεύματος. Αν έχει επιλεκτικές σχέσεις με κάποιους, δεν μπορεί να τον παίξει, όταν χρειαστεί.

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιβεβαιώνει διαρκώς ότι η επιλογή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε από την πρόθεσή του να υπαλληλοποιήσει τον αρχηγό του κράτους. Εξ αρχής λειτουργεί ως συμπληρωματικό μέγεθος της κυβέρνησης , ή – ακόμη χειρότερα -ως… υπουργός!

Ακόμη όσοι δυσκολεύονται να το δεχθούν -μετά από την προϊστορία των προέδρων της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας που στέκονταν στο ύψος του αξιώματος- η ίδια το επιβεβαιώνει προκλητικά, εμφανιζόμενη ως συνδαιτημόνας τους ζεύγους Μητσοτάκη.

Μετά το δείπνο που είχε στην Αθήνα με τους Μητσοτάκηδες – μετά του συντρόφου της, συγκάτοικου της στο Προεδρικό Μέγαρο και άτυπου συμβούλου της,- το σκηνικό επαναλήφθηκε στα Χανιά. Παρότι ο Πρωθυπουργός δεν καταδέχθηκε να παραστεί σε μια εκδήλωση προς τιμήν της προηγουμένως, το προεδρικό ζεύγος βρέθηκε στην εκ κληρονομίας οικία του Πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι.

Αν η Πρόεδρος από ιδιοσυγκρασία επιθυμεί κοινωνικές΄ σχέσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, οφείλει να έχει με όλους. Η επιλεκτική σχέση με το Μητσοτακέικο την εκθέτει, και μειώνει το κύρος του αξιώματος που φέρει.

Αν προστεθεί και το απίστευτο περιστατικό της -λάθρα- επίσκεψης της Προέδρου στο γειτονικό Μέγαρο Μαξίμου -την κάλεσαν και πήγε προφανώς- το σκηνικό ολοκληρώνεται.

Η κυρία δεν αντιλαμβάνεται ότι οι δυο ανώτεροι πολιτειακοί παράγοντες της χώρας δεν είναι παρέα. Δεν έχουν κοινωνικές συναναστροφές μεταξύ τους, αλλά επίσημες συναντήσεις κατά τις θεσμικές προβλέψεις.

Η χώρα δεν ΄έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά “κρυφό υπουργό” του Μητσοτάκη. Ο οποίος κατά τα τα λοιπά δεν διανοείται να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών γιατί, όπως εγράφη, δεν την εμπιστεύεται, ως προέδρευσα σε μια διαδικασία λεπτών ισορροπιών.

Η-κληρονομική- Ελληνική Δημοκρατία στα χειρότερά της.